Forside

Fra OdsWiki

Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

Ugens artikel: Rørvig Skole

Rørvig Skole, Skolelodden, Rørvig.
Rørvig gl. skole i 1930'erne.

Skolen er bygget 1904.

1952 den 1. januar indførte man som den første landkommune i amtet skoletandpleje på Rørvig Skole. Man har søgt tilskud dertil fra amtsskolefonden, og fået bevilget 3,50-4,00 kr. pr. barn årligt i refusion på kommunens udgifter.

+

1956 den 14. april blev den nye skole indviet, på trods af den har været taget i brug i flere måneder.

Ved at kombinere skole og sognegård i Rørvig har man prøvet at skabe et kulturcentrum.

Hele byggeriet med lærerbolig og lederbolig har kostet ca. 1 million kr., og man regner med kommunens egne udgifter bliver på ca. 750.000,00 kr.

Skolelederen var H. A. Andreassen.

Det er arkitekt Knudsen Pedersen, Slagelse, der har tegnet skolen.

1959 i februar vedtog byrådet at oprette en 7.-klasse, og samtidig ansætte en lærer mere, og samtidig vil man opføre en ny lærerbolig.

1968 lørdag den 27. april, på et ekstra møde, vedtog sognerådet med 5 stemmer for og 2 imod, at nedlægge Rørvig Skole.

1968 den 22. juni havde eleverne på Rørvig Skole sidste skoledag, også lukkede skolen.

Skoleleder gennem mange år, Andreasen, går på ventepenge. Han og hustruen planlægger husbyggeri i Rørvig.

Lærerne blev alle tilbudt arbejde ved skolerne i Nykøbing Sjælland.

Derefter åbnede Rørvig Friskole.


Se også: Rørvig Sognegård.

Se også: Rørvig Friskole.


Skolelærere:

Førstelærer Jens Tandrup, der er født 22. juni 1869 i Hørdum, til 6. marts 1928 hvor han døde. Hustruen, Marianne Tandrup, der er født 1875, flyttede nogle år efter til Odense hos en datter, der er gift med førstelærer Leschley Sørensen, Lumby ved Odense. Marianne Tandrup døde 18. april 1958.

1928 til 1954 førstelærer J. H. Hartby.


Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu næsten 8.000. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.

Personlige værktøjer