Forside

Fra OdsWiki

Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

Ugens artikel:Lynghuset

Lynghuset, Korshage 1918. - På billedet ses Emma Nielsen, Thora Clausen (Emma Nielsens svigerinde) og Hans A. Nielsen. - Foto: Familien Nielsen.
Lynghuset, matr. nr, 18cg, Flyndersøvej 66/Korshagevej 12, 4581 Rørvig.

Lynghuset blev også kaldt "Børnenes Hus".

Huset blev bygget af Jens Nielsen, der var medstifter af Korshageselskabet og Hundested-Rørvig Færgefart, samtidig med at hans bror Hans A. Nielsen byggede "Fjordglimt".

Huset blev bygget for at Jens Nielsens børn (Alex, Bertha, Gurli, Vera og Henry) kunne tilbringe sommeren og ferier i nærheden af Jens Nielsens fødegård Elmedalsgården, Nørrevang, efter deres moders død.

Jens Nielsen døde dog selv inden at huset blev taget i brug.

Herefter sørgede Jens Nielsens bror, Hans A. Nielsen og dennes hustru Emma, for børnenes opvækst.


Kilde: Lokalarkivet 2014.--SOC 9. feb 2014, 12:29 (CET)

Kilde: Holbæk amt udg. af Dansk Kulturhistorisk Forlag 1947. - Holbæk Amts Venstreblad 2. april 1955 og 2. april 1959.--SOC 21. dec 2011, 00:23 (CET)

Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu næsten 8.000. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.

Personlige værktøjer