Forside

Fra OdsWiki

Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

Ugens artikel: Bryggergården

Odsherreds Kysten 18.12.76.
Bryggergården, Gl. Nykøbingvej 48, 4572 Nr. Asmindrup.

I 1931 flyttede Svinninge Mejeri til en ny og meget større bygning midt i Svinninge by, og fik navnet Andelsmejeriet Solvognen.

1935 etablerede brygger Niels Tafdrup sit bryggeri i det nedlagte mejeri.

Han er født 29. marts 1909 i København, og som ung lærte han handels- og forsikringsvirksomhed.

Efter soldatertiden rejste han til Bayern for at lære bryggerivirksomhed, og der var han i 3 år, og sluttede i Dortmund.

Hjemme i Danmark blev han bestyrer af et bryggeri i Eskildstrup i et par år.

1935 blev han bestyrer af Odsherreds Hvidtølsbryggeri i Nr. Asmindrup, der var blevet oprettet 1931 i det gamle mejeri af en kreds af beboere på egnen.

Desuden havde Tafdrup andel i en minkfarm sammen med andre, og blev selv ejer af denne, indtil den likvideredes i begyndelsen af 1960-erne.

I de første mange år kørte Tafdrup selv rundt og solgte egne produkter og Albani øl.

I 29 år havde fru Tafdrup restaurant, og siden kunstbod på Trekanten ved Høve strand.

1960 den 9. juni meddelte Statstidende, at bryggeriet er trådt i likvidation, men det betyder ikke, at bryggeriet ophører, men kun at det hidtidige aktieselskab opløses, og brygger Tafdrup fortsætter virksomheden for egen regning.

1968 blev "Odsherreds Øl-center" oprettet med detailsalg på købmands-bevilling af næsten alle gængse sorter af øl og sodavand.

I det tidligere bryghus oprettedes restaurant og Bodega, som forpagtedes ud.

1979 har det dog været lukket en tid, men Tafdrup håber man vil få det i sving igen.

1. august 1974 åbnede brødrene John og Palle Sibbert restauranten "Bryggergården" med plads til 40 gæster i det gamle mejeri.

Storebror John kom tilfældigt til Hølkerup 1968, hvor han startede "Kokkens Diné Transportable", og det gik så godt, at han kunne kalde lillebror Palle til hjælp, og de derefter etablerede sig i Mejeriet.

1980 i juli forpagtede Lisette og Tage Larsen Bryggergården.

1981 den 27. februar - efter snart 10 måneder - lukker Bryggergården, da hele komplekset skal sælges.


Se også: Svinninge Andelsmejeri.

Se også: Odsherreds Bryggeri A/S

Se også: Odsherreds Hvidtølsbryggeri


Vig-Asmindrup Andelsmejeri ca. 1900 med mælkekuske og personale foran mejeriet. – Det blev senere Odsherreds Hvidtølsbryggeri, og 1974 til restaurant ”Bryggergården”. - Fotograf: Laurits Bendtsen, Vig.Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu næsten 8.000. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.

Personlige værktøjer