OdsWiki:Forside

Fra OdsWiki

Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

Bliv Skribent

Selvom det er arkivet, som har lagt de første artikler på, er forudsætningen for at et leksikon som dette hele tiden kan udvikle sig, at brugerne er aktivt med. Derfor er det vigtigt, at I lokalhistorisk interesserede derude også aktivt bidrager med JERES HISTORIER.

For at blive skribent skal man lave et login til Odsherred Wiki. Vi vil foretrække, at I laver et login.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

Når I har lavet jeres login, må I også gerne lige skrive et par ord om jer selv. Så I ikke bare er et par initialer.

I er også velkommen til at sende en mail til Kim Mariegaard eller Jens Hjorth Hansen, Odsherred Lokalarkiv. Så skal vi gerne hjælpe jer med at komme igang.

Skriv en artikel

At skrive en artikel til Odsherred Wiki er let og alle er velkommen til at bidrage. Først opretter man en artikel, hvorefter den skal fyldes med indhold.

Sådan opretter man en artikel

Metode I

Der er forskellige måder at starte en artikel på, men almindeligvis er det en god idé at undersøge værkets eksisterende indhold først. Dette gøres ved at indtaste den ønskede titel i søgefeltet til venstre (eks. 'Englandshuse') og trykke på knappen 'Gå Til'. Findes der allerede en artikel med denne titel, vil den automatisk blive åbnet, og du er naturligvis velkommen til at supplere artiklen med din viden. Eksisterer siden ikke, bliver du opfordret til at starte den. Tryk på linket "Du kan oprette en artikel med dette navn" og en ny, men tom artikel med den ønskede titel er nu oprettet. Fyld den nu med tekst.

Metode II

En anden måde at starte en artikel på, er at følge et rødt link i en eksisterende artikel. Røde links i artikler linker til bestemte artikeltitler, som forfatteren mente var interessante eller relevante, men som endnu ikke er skrevet. Klikker man på et rødt link, vil man straks kunne begynde at skrive artiklen med linkets titel (eks. 'Svinninge').

Sådan fylder man tekst på artiklen

Efter at have oprettet en artikel, skal der fyldes indhold i. Dette gøres først og fremmest ved at skrive brødteksten, og her skal nævnes to forhold, som man skal være opmærksom på:

1.Man skal ikke lave indryk i teksten. Mange starter almindeligvis en ny paragraf med et større eller mindre indryk. Det skal man undlade her, da det giver sjove resultater.

2.For at begynde en ny linie eller paragraf skal man lave et dobbelt linieskift. Et enkelt tryk på 'Enter' eller 'Return'-knappen producerer ikke en ny linie, når man gemmer teksten.

Næste skridt Når teksten således er skrevet, er den grundlæggende artikel sådan set færdig, men I må meget gerne forbedre artiklen ved at gennemføre nedenstående 3 trin:

1.Formatere teksten (lave overskrifter, understrege ord m.m.)

2.Kategorisere artiklen (placere den i en eller flere kategorier)

3.Lav links til andre artikler

Personlige værktøjer