Forside

Fra OdsWiki

Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

Ugens artikel: Carlsberggården

Carlsberg Gården Feriekoloni ca. 1958. – Fotograf Ukendt.
Feriekolonien Carlsberg Gården, Nordstrandsvej, Nykøbing Sjælland Nordstrand.

1955 den 9. februar har Carlsberg bryggerierne erhvervet en fin grund.

Den har i mange år tilhørt direktør Thyge Frandsen, Gentofte, søn af fru tømrermester Niels Frandsen, Nykøbing Sjælland. Mens Thyge Frandsen i mange år opholdt sig i østen, har familien i Nykøbing Sjælland beplantet og passet grunden.

Grunden er på 27.000 kvadratalen, og Carlsberg har betalt 27.000,00 kr. kontant for grunden.

1955 den 24. juni var der rejsegilde på Carlsberg Gården.

Kolonien blev indviet 26. april 1956, og blev på det tidspunkt benævnt, som en af de smukkeste af de nu 48 feriekolonier i Odsherred.

Der var plads til 40 børn ad gangen, men planlagt til det dobbelte, og det blev de små fra Carlsberg Bryggeriernes børnedaghjem, der indviede kolonien fra 16. maj, og derefter 3 uger frem. Derefter kom tre hold skolebørn med hver 14 dage ferien igennem.

Kolonien har kostet 180.000 kr., som hidhører dels fra en feriefond, dels tilskud fra bryggerierne og Carlsberg-fonden.

Den indeholder en spisesal, køkken med alle elektriske hjælpemidler, værelse til lederpar og tilsynsførende, to store sovesale med hver 20 køjepladser og tilhørende toiletrum med hånd- og fodvaske. Sovesalene er i en fløj for sig selv adskildt fra Hovedbygningen ved en dejlig overdækket gård.

Derudover er der 2 tdr. land børnene kan tumle på med gynger, sandkasse, og små huse i form af øltønder.

Den store klokkestabel foran hovedbygningen, et flot solur, og et par elektriske ure inde i huset er skænket af bryggeriernes arbejdere. Håndværksmestrene har skænket en stor flagstang med flag.

Ved indvielsen blev overrakt flere andre gaver, bl.a. penge til indretning af en bålplads, og et piano-fond, et radioapparat, og en stor bordklokke.


Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 9.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.

Personlige værktøjer