Forskel mellem versioner af "Forside"

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
 
(31 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
= Ugens artikel: Vig-Asmindrup Håndværkerforening=
+
= Udvalgt artikel: Vig Andelsmejeri=
[[Fil:Vig-Asm Håndværkerforen 1.jpg|400px|thumb|rightt|Vig Håndværkerforenings optog i anledning af 25-års jubilæet foran Vig Hovedgade 27-31.<br>Musikanten længst til venstre er Nikolaj Petersen, der boede Vig Hovedgade 33, og var arbejdsmand hos tømrer Oluf Larsen, Vig Hovedgade 22.<br>Musikanten længst til venstre med kasket er kontrolassistent Christensen, og musikanten i midten er Lauritz Hansen, Kollekolle (Fløjte-Lauritz).<br>Manden bag Nikolaj Petersen er Frede Andersen, Svinninge Møllegård, Nr. Asmindrup.<br>Pigerne ved masten til højre er Ebba Petersen, Vig Hovedgade 33, og dernæst til venstre Karen Larsen, Vig Hovedgade 22. (Datter af tømrermester Oluf Larsen).<br>Huset til højre er Vig hovedgade 31, hvor Radmers Boghandel havde til huse, og dernæst ses Vig Hovedgade 29, der rummer ”Kontantforretningen” ved J. M. Jepsen, og til venstre er Vig Hovedgade 27, der var Vig Afholdshotel.]]Stiftedes i 1900 som Vig-Asmindrup Haandværkerforening i [[Odsherred]] med det Formaal, at støtte unge Haandværkeres Uddannelse ved teknisk Aftenskole og lade afholde oplysende Foredrag og at fremme det indbyrdes Sammenhold mellem Haandværkerne.  
+
[[Fil:VigAM.jpg|450px|thumb|left|Mejeriets personale ved Vig Andelsmejeri's 25 Års jubilæum i 1936]]Vig Andelsmejeri, Mejerivej 8, [[Vig]] st., [[Odsherred]].
  
Den første Bestyrelse bestod af Murer O. Pedersen, [[Jyderup]], Murer P. Nielsen, [[Kollekolle]], Smed Rasmussen, Gartner Petersen og Bødker Petersen, [[Vig]], med sidstnævnte som Formand. Samtidig stiftedes [[Vig Tekniske Skole]], der fik Lokale i Skolestuen, senere eget Lokale paa første Sal i den ny Skolebygning.
+
Oprettet 1. november 1911 efter flere års forhandlinger. Indtil da måtte byens og omegnens landmænd sende deres mælk til [[Kelstrup Andelsmejeri]] og [[Svinninge Mejeri]]. Oprettelsen af Vig Andelsmejeri skete under medvirken af statskonsulent A.P. Hansen og arkitekt Bendtsen fra Vallekilde.
  
Medlemstallet 1918 er ca. 50.  
+
Den første bestyrelse bestod af formand gårdejer [[Hans Jensen]], [[Vig]]. - Jakob Olsen, Boldbjerg. - Lars Jensen, [[Lille Egebjerg]]. - Peter Rasmussen, [[Siddinge]]. - Torp Hansen, [[Bognæs]]. - Chr. Nielsen, [[Vig]]. - Laur. Hansen, [[Rode]].
  
 +
Man købte en byggegrund lige overfor [[Vig station]], og her blev mejeriet bygget, og kom til at koste 82.000 kr.
  
''Senere har følgende fungeret som Formænd:''
+
De første år var mejeriet udsat for nogen konkurrence fra de øvrige mejerier. Alle landbrugere i de forskellige byer omkring [[Vig]] havde ikke tilsluttet sig det nye mejeri, og mælkevognene kørte og krydsede hinanden. Det var især tilfældet i [[Lille Egebjerg]], og i byerne øst for [[Vig]], men i 1918 blev det ordnet sådan, at hvert mejeri fik sit naturlige område.
  
Tømrer Olaf Larsen.
+
Mejeriet havde i 1931 118 leverandører med 900 køer - heraf 4 med over 20 køer og 18 med 4 køer eller derunder.
  
Skræder C. Jensen.
+
Personale i 1931: Mejeribestyrer, 1 mejerist, 1 elev, 1 prøveudtager, 1 ekspeditrice, 1 kusk og leverandørernes 9 kuske.
  
Maler Jørgensen.
+
Formand fra starten, og i 36 år: Gårdejer [[Hans Jensen]], [[Dyvemosegård]].
  
Murer [[Andreas Hansen]], [[Vig]] fra 1914.
+
Han afløstes af parcellist [[Niels Chr. Espersen]] til 1958.
  
 +
1911 til 1947 var formanden parcellist [[Niels Chr. Espersen]]. Den 15. december 1948 købte han fhv. portør Christensens hus i [[Vig]] til tjenestebolig.
  
Foreningen er den eneste af sin Art paa Landet i [[Odsherred]], skønt en lignende har været forsøgt forskellige andre Steder.  
+
Han afløstes af [[Hans Jensen]]s søn gårdejer Werner Jensen, der ikke fik lang virketid, da mejeriet 1. november 1961 ikke har egen bestyrelse, men er undergivet fællesbestyrelsen for den nye sammenslutning.
  
Den faar aarligt Tilskud fra Staten, Holbæk Amts Skolefond, Holbæk Amts økonomiske Selskab og Varelotteriets Midler.  
+
Den første bestyrer i 1911 [[Oluf Jensen, Vig]], der var mejeribestyrer til 1940.
  
Mange af Medlemmerne er Leverandører til Varelotteriet.  
+
Derefter var bestyreren [[Gunnar Klitgaard]], som kun var bestyrer i 7 år, da han døde i en ung alder.
  
1925 var formanden tømrermester [[Jens Laurits Larsen]].
+
I hans tid gik mejeriet bl.a. over til elektrisk drift, og der blev plads til at lave et lille osteri.
  
Formand for [[Vig Tekniske Skole]], som blev opført i 1929 var [[Jens Laurits Larsen]].
+
1947 den 1. oktober efterfulgtes han af [[Henrik Sørensen, Vig]], der blev mejeribestyrer af de sammensluttede syv mejerier.
  
1934 er formanden murermester Andreas Hansen.
+
1947 valgtes parcellist [[Niels Chr. Espersen]] til ny formand.
  
 +
1947 den 1, november kunne Laurits Petersen, [[Kollekolle]], fejre 25 års jubilæum som mælkekusk.
  
''Kilde: Sjællandske Byer og Deres Mænd, udkommet National-Forlaget 1918. - Holbæk amt 1933-34 udg. af Amtshistorisk Forening. - Holbæk Amts Venstreblad 17. juni 1950.''--[[Bruger:SOC|SOC]] 17. okt 2011, 16:17 (CEST)
+
1953 på mejeriets generalforsamling blev det besluttet at udvide mejeriet til også at indeholde osteri, ostelager, smørpakkeri og mejeristværelser til en anslået udgift på 350.000,00 kr. Der var rejsegilde nybyggeriet i oktober 1953 og i 1954 tog man gradvist de nye faciliteter i brug.[[Fil:Vig Andelmejeri 1.jpg|400px|thumb|right|Luftfoto af Vig Andelsmejeri 1956, hvor man kan se tilbygningerne til det oprindelige byggeri. - Fotograf: Sylvest Jensen, Hillerød.]]
  
 +
1957 den 1. november valgtes gårdejer Werner Jensen, [[Vig]], som ny formand.
  
+++++
+
1961 den 17. april blev man som ovenfor beskrevet medlem af [[Odsherreds Mejerikreds]].
  
 +
1961 den 1. oktober overgik al smørproduktion til mejeriet, fra de nedlagte [[Lumsås Andelsmejeri]] og [[Odden Andelsmejeri]].
  
''I Vig-Asmindrup Håndværker- og Borgerforenings jubilæumsskrift 1900-1950 kunne man læse følgende:''
+
I mejeriets sidste tid blev der produceret smør under navnet "[[Vig Kærnecentral]]". Denne produktion ophørte 24. august 1967 og flyttedes til [[Ellingebjerg Andelsmejeri]] i [[Højby]].
  
En dag i efteråret 1900 var en del håndværkere kaldt sammen for at undersøge muligheden for stiftelse af en lokal håndværkerforening for Vig-Asmindrup sogne. Der blev nedsat et udvalg, bestående af murer P. Nielsen, [[Kollekolle]], smed Rasmussen, [[Vig]], gartner Pedersen, [[Vig]], og bødker Petersen, [[Vig]].
+
Den 27. august 1967 lukkede også kontoret på Vig Mejeri, og man flyttede kontor og administration til Mejeriet Viking i Gislinge. - og bygningerne blev afhændet til grosserer Eric Christiansen, Valby, for 425.000,00 kr., som ville anvende dem som fabrik indenfor papirvarer.
 
 
Den 20. oktober blev den første generalforsamling holdt, hvor ovennævnte udvalg blev valgt til bestyrelsen; til formand valgtes bødker Petersen.
 
 
 
Foreningens første opgave var at oprette en tegneskole. Denne blev oprettet samme efterår med et elevantal på 10, og med hjulmand Oluf Larsen som tegnelærer. Lønnen var 1,00 kr. pr. aften og af dette beløb måtte han til dels selv levere tegnerekvisitter til eleverne.
 
 
 
Den 21. marts blev der afholdt et medlemsmøde, hvor man vedtog at holde en håndværkerudstilling. Man indhentede tilladelse til at afholde lotteri og tombola, hvilket også blev givet, dog med forbehold af, at lodsedlerne kun måtte sælges på selve festdagen. Til denne blev der imidlertid så ringe tilslutning, så det kun blev til en udstilling af tegneskolens arbejder fra den forløbne vinter.
 
 
 
Den 25. oktober blev murer Andreas Hansen valgt ind i bestyrelsen. En mand, der kom til at betyde så uhyre meget for foreningen. Fra 15. oktober 1902 blev han desuden ansat som tegnelærer, en stilling, han beklædte i 42 år, man kan vel uden at overdrive sige, at arbejdet som tegnelærer blev Andreas Hansens hjertebarn, derfor kunne han ofre sig så meget som han gjorde. Mangen en gammel elev står i dyb taknemlighedsgæld til denne mand for det han gav dem, og for det han lærte dem forskellig måde.
 
 
 
Den 16. november 1902 havde foreningen selskabelig sammenkomst med oplæsning af skuespiller Neumand. Entreen var 25 øre. Efter oplæsningen var der bal og fælles chokoladebord, hvortil betaltes l kr. pr. par.
 
 
 
Samme år blev tømrermester [[Oluf Larsen, Vig]] valgt til formand.
 
 
 
1905 var foreningens formue vokset til 300 kr., og man vedtog at udbyde mindre lån til foreningens medlemmer, imod atder blev stillet den fornødne sikkerhed.
 
 
 
1906 begyndte man aftenskoleundervisning med lærer Sørensen som lærer.
 
 
 
1908 blev skrædder Carl Jensen valgt til formand og i 1911 maler Jørgensen. I 1914 blev murer Andreas Hansen valgt til formand, en stilling han med stor dygtighed varetog tillige med sin lærergerning i samtlige 31 år. Mange af sine bedste kræfter viede denne mand i håndværkerforeningens tjeneste. Meget blev udrettet i hans regeringstid, et synligt bevis herfor er Vig tekniske skole. lokalerne i Vig gamle skole, og loftet på den ny kommuneskole var efterhånden for trange, og man syslede derfor stadig med den tanke at bygge en teknisk skole, men til en sådan skulle bruges mange penge.
 
 
 
1920 blev det første fremstød gjort. Der blev dengang holdt en indendørs basar. Dengang som ved senere afholdte festligheder, gik håndværkere og borgere ind for opgaven med fuld musik. Alle løftede i flok efter bedste evne. Da festen den første dag var til ende, var alt i tombolaen og boder revet væk, og man måtte bruge natten for at fremskaffe nye forsyninger til næste dag. Fundamentet til den nye skole blev en kendsgerning
 
 
 
1925 havde foreningen bestået i 25 år, og man besluttede ved denne lejlighed at holde en større festlighed, for målet var stadig den samme, nemlig at skaffe penge til den nye skole. Der blev denne gang lagt an på et noget større gear. Man vedtog at holde en to dages udendørs folkefest med alt mulig tilbehør. Man valgte murer Niels Hansen til præsident; han valgte selv sine "ministre", formænd for de forskellige udvalg, og disse igen deres medhjælpere. Også denne fest fik stor succes, og igen blev der lagt et større pengebeløb hen til byggefonden, man turde endnu ikke påbegynde byggeriet. Man ville have bedre bund under fødderne.[[Fil:Vig-Asm Håndværkerforen 2.jpg|400px|thumb|left|Foto fra optoget gennem Vig By i forbindelse med Vig-Asmindrup Håndværkerforenings 50-års jubilæum 1950. - Til venstre ses gårdejer Hans Jensen og til højre skrædder Svend Skov. - Fotograf: Ukendt]] 
 
 
 
1929 blev den sidste store indsats gjort for at skaffe de fornødne midler. Man gik frem på samme måde som i 1925. Niels Hansen valgtes igen til præsident. Hans medhjælpere var væsentlig de samme som i 1925, enkelte nye var naturligvis kommet til, men for dem alle gjaldt det, at de trak i skaglerne, ja, man kan næsten sige, så det knagede, for der blev virkelig gjort en indsats på forskellig måde. Uden at forklejne nogen skal nævnes det uforglemmelige H. C. Andersen optog, dengang noget ganske nyt, arrangeret af barber Engels og alle hans mange medarbejdere. Dette optog var ubetinget festens clou. Det blev en stor oplevelse for de tusinder af mennesker, som hin dag var stævnet til Vig. Festen fik da også en meget smuk omtale af den samlede presse. Man havde nu en egenkapital på 30.000 kr.
 
 
 
Den 16. maj nedlagdes grundstenen til den ny skole, ved hvilken lejlighed der blev nedlagt et blyrør indeholdende et dokument med oplysninger om foreningens virke ide forløbne 29 år. Vig teknisk skole er en af de få skoler, der er bygget uden statstilskud.
 
 
 
1945 trak Andreas Hansen sig som formand, og i hans sted valgtes skolens mangeårige forstander, tømrermester Laurits Larsen.
 
 
 
Til skolen har gennem årene været knyttet em dygtig lærerstab, og selvom lønnen nu er betydelig større end for 50 år siden, så må man erkende, at der bliver udført et stort og godt stykke arbejde til gavn for de mange unge mennesker, der nu søger teknisk skole. Den nye opgave, som Vig-Asmindrup håndværker-og borgerforening har sat sig som mål, er opførelse af en borgerstiftelse.
 
 
 
Tanken er gentagne gange udkastet af murermester Niels Hansen, Vig, og endelig i året 1944, blevet beløb på 5000 kr. af foreningens midler båndlagt som begyndelse til et byggefond.
 
 
 
Da foreningen i fejrede sit 50 årsjubilæum blev dette fejret ved en 2 dages folkefest, og man satte alt ind på, at denne fest kan overgå sine 3 forgængere.
 
 
 
+
 
 
 
 
 
Asmindrup:
 
 
 
Da håndværkerforeningen i 1900 blev stiftet, hørte Vig og Asmindrup sogne sammen, og først i 1923 blev de skilt, og kom under selvstændig styrelse.
 
 
 
En stor talsmand herfor var daværende stationsforstander [[Niels Larsen]], [[Asmindrup]]. Ved århundredskiftet var han karetmager i Vig, hvor han tillige havde brevsamlingssted. Stationsforstander Larsen kom på forskellig måde til at betyde meget for sit sogn, han var således
 
medvirkende til, at man fik bygget præstegård i [[Asmindrup]], hvorefter sognet fik sin egen bosiddende præst. [[Byens Bakke]], som i dag er meget berømt, er et af de mange beviser for denne mands enestående indsats. For kort tid siden rejste sognets beboere en statue af denne mand, som man syntes havde udrettet så meget ide forløbne 50 år.
 
 
 
Af gamle håndværkere i [[Asmindrup]] skal nævnes tømrer Eriksen og smed Larsen; begge var de i bestyrelsen i den periode ”Vig Tekniske Skole” blev til, og hver for sig har de øvet deres gerning.
 
  
 +
1967 købte Svend Nielsen bygningerne, og etablerede [[Dansk Plastvæveri]].
  
 +
1971 den 2. august har Svend Nielsen solgt firmaet, og beholdt bygningerne, til [[Dansk Industriservice A/S]].
  
 +
1973 den 1. februar har Svend Nielsen udlejet den store mejeribygning til et københavnsk firma, [[A/S Drena Plast]].
  
 +
Denne fabrik blev i 1974 købt af Pharma-Plast, der var en del af A.
  
  
 +
Dette mejeri må ikke forveksles med [[Vig Mejeri]].
  
 
== Søg på Odswiki ==
 
== Søg på Odswiki ==
  
Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 10.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.  
+
Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 12.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.  
  
 
Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder [http://odswiki.bibod.dk/index.php?title=Speciel:S%C3%B8gning&fulltext=S%C3%B8g&ns0=1&redirs=1&search= her].
 
Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder [http://odswiki.bibod.dk/index.php?title=Speciel:S%C3%B8gning&fulltext=S%C3%B8g&ns0=1&redirs=1&search= her].
Linje 116: Linje 80:
  
 
== Andre søgemåder i Odsherred Wiki ==
 
== Andre søgemåder i Odsherred Wiki ==
[http://odswiki.bibod.dk/index.php/Speciel:Kategorier '''Søg på kategori / emne''']
+
[https://bibod.dk/odswiki/index.php?title=Speciel:Kategorier '''Søg på kategori / emne''']
  
 
[http://odswiki.bibod.dk/index.php?title=Speciel:Popul%C3%A6re_sider&limit=10&offset=1 '''Se de 10 mest læste artikler''']
 
[http://odswiki.bibod.dk/index.php?title=Speciel:Popul%C3%A6re_sider&limit=10&offset=1 '''Se de 10 mest læste artikler''']

Nuværende version fra 15. nov 2023, 11:48

Udvalgt artikel: Vig Andelsmejeri

Mejeriets personale ved Vig Andelsmejeri's 25 Års jubilæum i 1936
Vig Andelsmejeri, Mejerivej 8, Vig st., Odsherred.

Oprettet 1. november 1911 efter flere års forhandlinger. Indtil da måtte byens og omegnens landmænd sende deres mælk til Kelstrup Andelsmejeri og Svinninge Mejeri. Oprettelsen af Vig Andelsmejeri skete under medvirken af statskonsulent A.P. Hansen og arkitekt Bendtsen fra Vallekilde.

Den første bestyrelse bestod af formand gårdejer Hans Jensen, Vig. - Jakob Olsen, Boldbjerg. - Lars Jensen, Lille Egebjerg. - Peter Rasmussen, Siddinge. - Torp Hansen, Bognæs. - Chr. Nielsen, Vig. - Laur. Hansen, Rode.

Man købte en byggegrund lige overfor Vig station, og her blev mejeriet bygget, og kom til at koste 82.000 kr.

De første år var mejeriet udsat for nogen konkurrence fra de øvrige mejerier. Alle landbrugere i de forskellige byer omkring Vig havde ikke tilsluttet sig det nye mejeri, og mælkevognene kørte og krydsede hinanden. Det var især tilfældet i Lille Egebjerg, og i byerne øst for Vig, men i 1918 blev det ordnet sådan, at hvert mejeri fik sit naturlige område.

Mejeriet havde i 1931 118 leverandører med 900 køer - heraf 4 med over 20 køer og 18 med 4 køer eller derunder.

Personale i 1931: Mejeribestyrer, 1 mejerist, 1 elev, 1 prøveudtager, 1 ekspeditrice, 1 kusk og leverandørernes 9 kuske.

Formand fra starten, og i 36 år: Gårdejer Hans Jensen, Dyvemosegård.

Han afløstes af parcellist Niels Chr. Espersen til 1958.

1911 til 1947 var formanden parcellist Niels Chr. Espersen. Den 15. december 1948 købte han fhv. portør Christensens hus i Vig til tjenestebolig.

Han afløstes af Hans Jensens søn gårdejer Werner Jensen, der ikke fik lang virketid, da mejeriet 1. november 1961 ikke har egen bestyrelse, men er undergivet fællesbestyrelsen for den nye sammenslutning.

Den første bestyrer i 1911 Oluf Jensen, Vig, der var mejeribestyrer til 1940.

Derefter var bestyreren Gunnar Klitgaard, som kun var bestyrer i 7 år, da han døde i en ung alder.

I hans tid gik mejeriet bl.a. over til elektrisk drift, og der blev plads til at lave et lille osteri.

1947 den 1. oktober efterfulgtes han af Henrik Sørensen, Vig, der blev mejeribestyrer af de sammensluttede syv mejerier.

1947 valgtes parcellist Niels Chr. Espersen til ny formand.

1947 den 1, november kunne Laurits Petersen, Kollekolle, fejre 25 års jubilæum som mælkekusk.

1953 på mejeriets generalforsamling blev det besluttet at udvide mejeriet til også at indeholde osteri, ostelager, smørpakkeri og mejeristværelser til en anslået udgift på 350.000,00 kr. Der var rejsegilde på nybyggeriet i oktober 1953 og i 1954 tog man gradvist de nye faciliteter i brug.
Luftfoto af Vig Andelsmejeri 1956, hvor man kan se tilbygningerne til det oprindelige byggeri. - Fotograf: Sylvest Jensen, Hillerød.

1957 den 1. november valgtes gårdejer Werner Jensen, Vig, som ny formand.

1961 den 17. april blev man som ovenfor beskrevet medlem af Odsherreds Mejerikreds.

1961 den 1. oktober overgik al smørproduktion til mejeriet, fra de nedlagte Lumsås Andelsmejeri og Odden Andelsmejeri.

I mejeriets sidste tid blev der produceret smør under navnet "Vig Kærnecentral". Denne produktion ophørte 24. august 1967 og flyttedes til Ellingebjerg Andelsmejeri i Højby.

Den 27. august 1967 lukkede også kontoret på Vig Mejeri, og man flyttede kontor og administration til Mejeriet Viking i Gislinge. - og bygningerne blev afhændet til grosserer Eric Christiansen, Valby, for 425.000,00 kr., som ville anvende dem som fabrik indenfor papirvarer.

1967 købte Svend Nielsen bygningerne, og etablerede Dansk Plastvæveri.

1971 den 2. august har Svend Nielsen solgt firmaet, og beholdt bygningerne, til Dansk Industriservice A/S.

1973 den 1. februar har Svend Nielsen udlejet den store mejeribygning til et københavnsk firma, A/S Drena Plast.

Denne fabrik blev i 1974 købt af Pharma-Plast, der var en del af A.


Dette mejeri må ikke forveksles med Vig Mejeri.

Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 12.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.